Şile açıklarında batan ve üç kişinin cesedine ulaşılan ‘Bilal Bal’ adlı kargo gemisiyle ilgili soruşturmada gemi kaptanı Refik Telci gözaltına alındı.
Refik Telci ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ suçundan sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Telci ifadesi skandal boyutundaki yeni bir durumu da ortaya çıkardı. Telci ifadesinde gemiye hiç binmediğini ve hatta geminin kaptanının kendisi olmadığını iddia etti. Kartal’da gemiden inen kişinin ise gemide yağcı olarak çalıştığı belirlendi.
Soruşturma makamları kaptan olarak kayıtlı gözüken Telci’nin sadece evrakları kullanılarak resmiyette kaptanmış gibi gösterildiği ihtimali üzerinde duruyor. Soruşturma bu kapsamda derinleştirilerek devam ediyor.
www.milliyet.com.tr