1. Haberler
  2. HABERLER
  3. WinterContact TS 870, ADAC Kış Lastiği Testinde Birinciliği Kimseye Bırakmadı!

WinterContact TS 870, ADAC Kış Lastiği Testinde Birinciliği Kimseye Bırakmadı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Continental WinterContact TS 870, Alman ADAC, Avusturya merkezli ÖAMTC ve İsviçre merkezli TCS otomobil kulüplerinin gerçekleştirdiği kış lastiği testinin galibi oldu. WinterContact TS 870’in ıslak zemin ve kış koşullarında en yüksek puanları topladığı testten, Semperit Speed-Grip 5 de iyi sonuçlarla döndü.

Premium lastik üreticisi ve teknoloji şirketi Continental’in kış lastiği WinterContact TS 870, Alman ADAC, Avusturya merkezli ÖAMTC ve İsviçre merkezli TCS otomobil kulüplerinin gerçekleştirdiği kış lastiği testinde 205/55 R 16 ebadında rakiplerini geride bıraktı. ADAC ve ÖAMTC, bu modeli en yüksek “iyi” (2.0) derecesine layık görürken, İsviçre otomobil kulübü TCS “şiddetle tavsiye edilir” olarak değerlendirdi. Böylece Continental’in kış uzmanı, test edilen 12 model arasında birinciliğe yükseldi. Otomobil kulüpleri, Avrupa, Asya ve Amerikalı üreticilerin lastik modellerini Volkswagen Golf marka bir araç ile test etti.

ADAC yetkilileri, Continental WinterContact TS 870’in her türlü yol yüzeyinde ikna edici performansıyla sürüş güvenliğinde iyi bir derece elde ettiğini belirtti. Jüri, “Islak yol testlerinde WinterContact TS 870 en iyi skoru elde etti. Her türlü ıslak zemin kriterinde gösterdiği ortalama üzerinde performansıyla tüm alt kriterlerde de iyi puanlar aldı. Yol tutuş performansıyla da jüriyi etkiledi” sözleriyle WinterContact TS 870‘in güçlü yönlerini onayladı.

Semperit Speed-Grip 5 de jürinin beğenisini topladı

Continental markalarından Semperit de testleri başarıyla tamamladı. 215/55 R 17 ebadında Speed-Grip 5, ADAC ve ÖAMTC Kulüplerinden genel olarak “Tatmin edici” (2,6) ve TCS’den “tavsiye edilir” notunu aldı. Test jürisi, ortalama üzerinde kilometre performansı, düşük aşınma direnci, ağırlığı ve yakıt tüketiminin kazandırdığı verimliliğini de etkileyici buldu.

WinterContact TS 870, ADAC Kış Lastiği Testinde Birinciliği Kimseye Bırakmadı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.